Втора

Моля, имайте предвид, че от 25 май 2018 г. относно обработката на лични данни се прилага Регламентът на Европейския парламент и на Съвета на Европейския съюз 2016/679 от 27 април…

Втора

Първа

Няма въведено събитие.

Първа

 

  Пазим българските традиции!  

 

 

 

Ансамбъл „Пазарджик" изнася всяка година средно 80 концерта пред своята публика.Ръководството отделя специално внимание на образователните концерти пред учениците в града и общината.
- осъществявя музикални записи за БНР и снимки с БНТ- поддържа контакти с най изтъкнатите специалисти в жанра-композитори и хореографи.Така се създадоха произведения от всички фолклорни области в българия.- от 1993 г. е домaкин на националните прегледи на професионалните ансамбли от българия.- разработена е програма за задоволяване на културните потребности на селищата в пазарджишка община.- всяка година осъществява съвместни концерти с носителите на фолклора – състави за автентичен фолклор от региона- организира и провежда /съвместно с община Батак/ регионален фолклорен събор край язовир Батак.- от 1991 г. Връчва годишната награда за творчество „Сладкопойна чучулига" на изтъкнати творци и колективи от пазарджишки регион.Получени награди : орден " Кирил и Методий " първа степен , златна лира , кристална лира и много награди от чужбина- плакети , гербове, почетни знаци.


Ансамбъл "Пазаеджик"  4400 Пазарджик ул "Екзарх Йосиф" №4

тел.:034/444237  GSM:0885/566166

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.